managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Tattoo vermindert kans op werk

Posted by managing21 on juli 30th, 2007

Werkzoekenden met tattoos of piercings hebben het wel degelijk moeilijker om een job te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse recruteringsmagazine Vault.com. Volgens 85 procent van de ondervraagde personeelsleden verkleinen lichaamsversieringen de kans op het vinden van een nieuwe baan. Nochtans blijkt dat slechts 16 procent van de Amerikaanse bedrijven een uitgestippeld tattoo-beleid heeft.

“Ongeacht de werkelijke persoonlijkheid van een persoon, zullen stereotypes over tattoos en piercings een invloed hebben op anderen,” vertelde een deelnemer aan de enquête. “In het algemeen worden mensen met tattoos en piercings beschouwd als ruwer en minder opgeleid.” Uit het onderzoek bleek trouwens dat meer dan de helft van de werknemers hun tattoos op de werkvloer bedekt houden.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 42 procent van de ondervraagden een tattoo of een piercing hadden laten aanbrengen. Van die groep had 40 procent één of meer tattoos, maar slechts 20 procent had één of meer piercings. Een kwart van alle tattoos werd aangebracht op de armen. Die vormen daarmee de meest favoriete plek voor het laten plaatsen van een lichaamsversiering.