managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europese telefonie wordt overwegend mobiel

Posted by managing21 on augustus 1st, 2007

Volgend jaar zal in Europa meer dan de helft van alle telefoongesprekken gebeuren met mobiele toestellen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Analysys. Het gebruik van mobiele telefoons neemt volgens Analysys exponentieel toe. Maar de onderzoekers stellen dat de Europese bevolking niet aan het bellen slaat, maar de vaste lijnen steeds meer vervangt door mobiele gesprekken.

Finland is het meest mobiele telefonieland van Europa. Daar worden nu al 74,6 procent van alle telefoongesprekken met een mobiel toestel gevoerd. Dat is een stijging met 10 procent tegenover vorig jaar. In Duitsland daarentegen overheerst nog altijd het vaste telefonienet. Mobiele gesprekken vertegenwoordigen er nu 24,3 procent van het totaal. Dat is een stijging met 6 procent tegenover vorig jaar.

“De Europese gebruiker raakt volgens de onderzoekers steeds meer vertrouwd met zijn gsm-toestel,” stipt het magazine The Register aan. “Daardoor gaat men steeds meer mobiele telefoongesprekken voeren. Bovendien gaan de operatoren innovatiever om met hun prijsbeleid. Indien ze willen overleven, moeten aanbieders van vaste telefonie door het aansturen op echte convergentie, inspelen op deze evoluties.”