managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Club Penguin in handen van Disney

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2007

Walt Disney heeft het online bedrijf Club Penguin, een bijzonder populaire kindersite, gekocht voor een bedrag van 350 miljoen. Daarmee wil Disney zijn online aanwezigheid gevoelig uitbreiden. De groep wil Club Penguin in de toekomst internationaal uitspelen en promoten via zijn andere websites. De nieuwe Disney-dochter heeft meer dan 700.000 gebruikers per maand, een verdrievoudiging op één jaar tijd.

Club Penguin richt zicht tot kinderen van zes tot veertien jaar en biedt hen online games en chat-mogelijkheden aan. Volgens Lane Merrifield, mede-oprichter van Club Penguin, werd met Walt Disney een partner gevonden die eenzelfde visie heeft over de online veiligheid voor kinderen en het gebruikerspubliek wereldwijd gevoelig kan helpen uitbreiden. Disney-topman Bob Iger noemt Club Penguin een aanbieder van kwalitatief entertainment.

“Vele ouders zijn bekommerd over de activiteiten van hun jongeren op websites zoals Club Penguin of zijn rivaal Webkinz, maar toch worden ze door experts als veel veiliger beschouwd dan sociale netwerksites zoals MySpace of Facebook, die zich vooral richten op oudere gebruikers,” stipt het persbureau Associated Press aan. “Daar kunnen ze mogelijk blootgesteld worden aan criminelen en andere schadelijke activiteiten.”

Club Penguin is actief vanuit het Canadese Kelowna. Disney zegt geen onmiddellijke plannen te hebben om zwaar in te grijpen in de activiteiten van zijn nieuwe dochter. Leden van Club Penguin betalen een maandelijkse bijdrage van 5 dollar. Er is ook een gratis versie, maar die geeft veel minder mogelijkheden.