managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

RFID controleert echtheid whiskey

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2007

Zuid-Korea gaat RFID-technologie gebruiken om de authenticiteit van de inlandse whiskey te controleren. Dat heeft Yang Jun-cheol, onderminister van informatie en communicatie, bekend gemaakt. Op die manier wil Zuid-Korea de verkoop van illegale namaakwhiskey tegengaan. De RFID-technologie zal gebruikt worden voor het identificeren van de flessen van 21 jaar oude whiskey’s van locale distelleerders.

De Radio-Frequency Identification (RFID) zal vanaf volgend jaar ingevoerd worden. “Mensen zullen op een heel eenvoudige manier met hun mobiele telefoon kunnen controleren of een bepaalde fles whiskey authentiek of namaak is,” aldus Yang Jun-cheol in de krant Korean Times. De prijs van de RFID-toepassing laat voorlopig echter alleen toe dat de duurdere whiskey wordt gecontroleerd.

De RFID-tags geven ook de naam van de distilleerder en de productiedatum vrij. Tegen 2012 wil Zuid-Korea ook whiskey van twaalf en zeventien jaar van RFID-tags laten voorzien. Verwacht wordt dat de prijs van de technologie tegen die datum gevoelig zal gedaald zijn. Tegen dat tijdstip wil het land de technologie ook toepassen voor andere luxeproducten, maar ook in de logistiek en distributie.