managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Virtuele wereld zal web verdringen

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2007

Over tien jaar zullen de virtuele werelden groter zijn dan het worldwide web. Dat verkondigde Philip Rosedale, uitvinder van Second Life, tijdens de Stanford Summit, een jaarlijkse conferentie over de technologiesector. Een volledig open virtuele wereldarchitectuur zal volgens Rosedale resulteren in een online alternatief universum dat veel groter zal zijn dan het huidige internet.

“Rosedale is ervan overtuigd dat virtuele toegang over tien jaar meer veralgemeend zal zijn van webtoegang,” aldus het magazine The Register. Deze virtuele werelden vergen echter een gigantische computercapaciteit en volgens Rosedale zal de hardware-infrastructuur dan ook gigantisch zijn. “Google heeft op dit ogenblik ongeveer honderdduizend machines,” aldus Rosedale. “Over tien jaar zullen de virtuele werelden honderden miljoenen machines hebben.”

Nog tijdens dezelfde conferentie voorspelde Craig Sherman, topman van Gaia Online, dat een online universum zoals Second Life over twee tot drie jaar real-time 3D-effecten zal kunnen aanbieden die de vergelijking zullen kunnen weerstaan met de digitale toepassingen in de huidige topfilms van Hollywood. Ondanks het scepticisme van velen, voegde Irving Wladawsky-Berger, onderdirecteur van IBM, dat Second Life voor bedrijven een belangrijk instrument zal worden.

De IBM-topman maakte volgens The Register niet duidelijk hoe bedrijven grote inkomsten kunnen halen uit een dergelijke virtuele wereld. “Maar zoals het internet in het midden van de jaren negentig, zullen de virtuele werelden meer mensen aanzetten om informatica te gebruiken en dus de inkomsten van bedrijven zoals IBM doen groeien,” stipte Wladawsky-Berger aan.