managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Iridium kiest partners voor Next

Posted by managing21 on augustus 7th, 2007

Het Amerikaans satellietbedrijf Iridium heeft een samenwerkingsakkoord met zeven partners bekend gemaakt voor de realisatie van zijn toekomstig Next-satellietennetwerk. Dat moet een werelddekkend communicatienetwerk aanbieden op basis van internet-technologie. De partners zijn Avaliant, Boeing, General Dynamics, KinetX, MicroSat Systems en Trident Sensors.

“We striven naar een samenwerking met de meest innovatieve en ervaren bedrijven uit de sector,” vertelde Iridium-topman Matt Desch aan het magazine Forbes. Iridium maakte de lancering van het Next-satellietennetwerk eerder dit jaar bekend. Dat moet het huidige Iridium-netwerk vervangen. Het bedrijf gaat ondertussen wel verder met het verbeteren van zijn huidig systeem, zoals hogere snelheden en nieuwe diensten.

Iridium bouwt ook twee nieuwe grondstations in Fairbanks (Alaska) en Svalbard (Noorwegen). Het huidige netwerk van Iridium is wereldwijd het enige mobiele satellietnetwerk dat de hele wereld bedekt, zonder blinde vlekken. Aan gebruikers worden telefoon- en datadiensten aangeboden. Het Next-netwerk zal echter werken op basis van internet-technologie.

Deze overschakeling moet toelaten dat Iridium breedband kan aanbieden en moet de gebruikers toelaten om hun toepassingen gemakkelijker in het Next-netwerk te laten integreren. Het Next-netwerk moet ook een grotere flexibiliteit mogelijk maken.