managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Grieken stappen in Russisch lottoproject

Posted by managing21 on augustus 7th, 2007

Het Griekse Intralot, het derde grootste game-servicebedrijf van de wereld, heeft met een dochtermaatschappij van de Russische gasproducent Gazprom een overeenkomst gesloten voor de uitbouw van een Russisch lotto-netwerk. Dat project moet de infrastructuurwerken voor de Olympische Winterspelen van 2014 in de Russische stad Sochi helpen financieren. Financiële details over het contract werden niet bekend gemaakt.

In totaal zal een verkoopnet van meer dan 16.000 terminals geplaatst worden. Intralot sloot daarover een overeenkomst met Orglot, een dochteronderneming van Gazprombank, de financiële tak van het Russische gasconcern Gazprom. Een kwart daarvan moet al tegen het einde van dit jaar geïnstalleerd zijn. Intralot zal ook zorgen voor de marketing, personeelstraining en ondersteuning.

Orglot werd in september vorig jaar opgericht om deel te nemen aan een biedingsronde voor het uitbaten van de Russische staatsloterij. De loterij zal één van de bronnen zijn om de Rusissche sportsector tot 2015 te ondersteunen. Op termijn wil Orglot in totaal 40.000 verkoopspunten openen. Rusland wil 12 miljard dollar investeren in de verbetering van de sport- en wegeninfrastructuur rond Sochi, een stad aan de Zwart Zee.