managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Stadslucht dodelijk voor Chinese verkeersagenten

Posted by managing21 on augustus 8th, 2007

Door de slechte werkomstandigheden en de luchtvervuiling in de steden hebben Chinese verkeersagenten een levensverwachting van amper 43 jaar. Dat blijkt uit een Chinees overheidsonderzoek. Omdat de agenten in een bijzonder vijandige omgeving moeten werken, zijn ze quasi gedoemd om vroeg of later ziek te worden. In de Zuid-Chinese stad Guangzhou heeft zelfs nagenoeg elke verkeersagent af te rekenen met neus- en keelinfecties, te wijten aan de luchtvervuiling.

“Uit een studie blijkt dat verkeersagenten die meer dan twintig jaar actief zijn, het grootste gevaar lopen op vroegtijdig te overlijden. “De luchtvervuiling is de belangrijkste oorzaak, maar ook de stress, het straatlawaai en het langdurig rechtstaan dragen eveneens bij tot de hoge sterftecijfers bij de Chinese verkeersagenten,” aldus het Chinese persbureau Xinhua. “Die lijden meer aan hart- en longaandoeningen dan de gemiddelde bevolking.”

In de Zuid-Chinese stad Guangzhou werden 2.746 verkeersagenten op hun gezondheid getest. Meer dan 90 procent bleek te lijden aan neus- en keelinfecties. De stad heeft een bevolking van tien miljoen eenheden en bezit een autopark van 1,8 miljoen wagens en andere voertuigen. Dat aantal groeit jaarlijks met 16 procent. Ook andere Chinese steden kampen met luchtvervuiling en proberen die situatie wanhopig te verbeteren.