managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen Olympisch minimum voor Vista

Posted by managing21 on augustus 10th, 2007

Op de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking zal geen gebruik gemaakt worden van het Vista-besturingssysteem. Hoofdsponsor Lenovo voert aan dat de Olympische Spelen moeten kunnen rekenen op een betrouwbaar besturingssysteem. Het Chinese computerbedrijf zegt dat Windows Vista daarvoor te instabiel is. Om diezelfde redenen zal er ook geen plaats zijn voor draadloze wifi-verbindingen.

Het computerpark dat tijdens de Olympische Spelen ingezet wordt, zal draaien op het oudere Windows XP. “De Olympische Spelen is een gigantisch evenement, en daar is geen ruimte om te experimenteren met nieuwe technologieën,” voerde Lenovo aan. Ook Wifi-internetverbindingen zijn volgens het bedrijf niet betrouwbaar genoeg. Het sportevenement zal het moeten stellen met vaste draadnetwerken, omdat draadloos internet instabiel en onveilig zou zijn.

De Olympische Spelen van Peking, die in augustus volgend jaar georganiseerd worden, zal vier keer zoveel IT-hardware gebruiken als de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn. Op dit ogenblik werden al 12.000 desktops, 2.000 printers, 800 laptops en 700 servers geleverd. De meeste computers zijn bestemd voor het perscentrum. Daarnaast zal op verschillende locaties in Peking computerinfrastuur ter beschikking staan van de atleten.