managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Monopoly-geld wordt nog virtueler

Posted by managing21 on augustus 13th, 2007

Het Monopoly-geld wordt nog virtueler. Hasbro, de producent van het populaire gezelschapspel, heeft immers met gamesfabrikant Electronic Arts een overeenkomst gesloten voor de creatie van elektronische versies van onder meer het Monopoly-spel. In het contract werden ook vergunningen afgesproken voor Scrabble en Yahtzee. De eerste virtuele Hasbro-games zouden in de loop van volgend jaar worden gelanceerd.

Het contract loopt tot 2013 en geeft het Californische Electronic Arts de rechten om op basis van de Hasbro-producten digitale spellen te creëren voor elektronische dragers, met inbegrip van mobiele telefonie en het internet. “Onze merken hebben decennia tot de favoriete gezelschapspelen behoord,” aldus een woordvoerder van Hasbro. “Met deze overeenkomst kunnen we het bereik van onze merken nog verder uitbreiden.”

Financiële details over de overeenkomst werden niet bekend gemaakt. De uitvinding van het Monopoly-spel wordt toegeweten aan de Amerikaan Charles Darrow, al zijn daar heel wat twijfels over. Hij bood het spel in ieder geval in 1934 aan speelgoedproducent Parker Brothers, nu een onderdeel van Hasbro, aan. Volgens Hasbro wordt Monopoly gespeeld door 750 miljoen mensen, wat het meteen het meest populaire gezelschapspel van de wereld maakt.