managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Klassiek orkest speelt live in Second Life

Posted by managing21 on augustus 14th, 2007

Het Liverpool Philharmonic Orchestra wordt het eerste professioneel muziekensemble dat in de virtuele online wereld van Second Life een live concert zal geven. Een wereldwijd publiek krijgt daarbij de mogelijkheid om in het virtuele concertgebouw, een driedimensionele versie van het werkelijke exemplaar in Liverpool, te luisteren naar muziek van Rachmaninov, Raven en de hedendaagse Liverpoolse componisten John McCabe en Kenneth Hesketh.

Het publiek zal volgens het persbureau Associated Press in Second Life daadwerkelijk kunnen luisteren naar een live-uitvoering van het Liverpool Philharmonic Orchestra, onder leiding van dirigent Vasily Petrenko. “De toeschouwers zullen ook met elkaar kunnen praten, snoep kopen en zelfs naar het toilet kunnen gaan,” aldus Associated Press. “Na het optreden is er een vraaggesprek voorzien met de dirigent.”

Het concert heeft plaats op 14 september om 19.30 uur Britse tijd. Het Liverpool Philharmonic Orchestra zegt met het project in te willen spelen op de mogelijkheid om via het internet een wereldwijd publiek aan te boren en de klassieke muziek meer toegankelijk te maken. Gratis tickets voor het online concert kunnen aangevraagd worden op de website www.liverpoolphil.com. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen voorzien.