managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nederlandse autobestuurder kiest voor gas

Posted by managing21 on augustus 17th, 2007

Nederlandse autobestuurder geven bij de aankoop van een nieuwe wagen lpg-gas boven diesel. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche (NOE). Het gas krijgt de voorkeur vanwege de lage literprijs, milieuoverwegingen, maar ook omdat de huidige gastanks veiliger en compacter zijn geworden. Volgens de NOE werd er tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar 6,1 procent meer gas verkocht dan dezelfde periode vorig jaar.

“De toename van autogas wordt volgens de brancheorganisatie veroorzaakt omdat dieselauto’s zwaarder worden belast, de gasinbouw fors is toegenomen en omdat bepaalde automerken het gebruik van gas stimuleren,” aldus de Nederlandse krant De Telegraaf. automerken zoals Citroën, Renault, Chrysler, Chevrolet en Subaru zijn een samenwerking met de leveranciers van autogas en autogasinstallaties aangegaan om autogas te stimuleren.

Volgens Stichting Autogas Nederland werden er vorig jaar 44 procent meer auto’s op autogas verkocht dan in het jaar ervoor. “Een liter autogas is in Nederland de helft goedkoper dan een liter diesel, om van de normale benzineprijs nog maar te zwijgen,” voert de organisatie aan. De verkoop van diesel kende in Nederland tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar een daling met 1,4 procent.