managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Smartphone leidt tot verbruik mobiele content

Posted by managing21 on juli 10th, 2006

De zogenaamde smartphones, gsm-toestellen die ook toegang bieden tot het internet en video- en beeldtoepassingen hebben, zetten hun gebruikers aan tot een groter gebruik van mobiele content. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau M:Metrics over het gsm-gebruik in Frankrijk, Duitsland en Engeland. Hoewel de smartphones nog altijd in de minderheid zijn, gebruiken hun eigenaars volgens de onderzoekers opvallend veel mobiele content. 

In Engeland heeft nu 6,6 procent van de gsm-bezitters een smartphone, gevolgd door Duitsland (5,8 procent) en Frankrijk (3,4 procent). In Frankrijk en Duisland zonden ongeveer de helft van alle smartphone-eigenaars video’s of foto’s op het internet zetten. “Bij de gemiddelde gsm-bezitters bleef dit beperkt tot minder dan twintig procent,” aldus de onderzoekers. “In Groot-Brittannië luistert ongeveer een kwart van de smartphone-bezitters naar muziek op hun mobiel toestelletje. Het Britse gemiddelde van gsm-bezitters ligt op 5,8 procent.”

In de Verenigde Staten ligt het bezit van smartphones veel lager dan in Europa. De toestellen komen er amper aan een marktaandeel van twee procent. In Europa zijn de drie favoriete smartphones allemaal geproduceerd door het Finse Nokia, dat in de drie betrokken landen ongeveer 1,6 miljoen exemplaren heeft verkocht. In de Verenigde Staten wordt de top twee gevormd door toestellen van het Palm Treo-aanbod, gevolgd door de BlackBerry. Van deze drie modellen werden samen ongeveer 1,1 miljoen exemplaren.