managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ziekenhuisbacteriën onder controle

Posted by managing21 on augustus 20th, 2007

Het Ieperse bedrijf Chrisal Europe heeft een doorbraak gerealiseerd in de bestrijding van de gevreesde ziekenhuisbacteriën. Chrisal, gespecialiseerd in reinigingproducten, heeft een nieuwe gamma gecreëerd om toe te passen in ziekenhuizen, rusthuizen en verzorgingsinstellingen. Deze producten moeten voor een stabiele, gezonde microbiële omgeving zorgen, zodat ziektekiemen permanent onder controle worden gehouden.

Het PIP-gamma bestaat uit probiotische reinigingsproducten en omvat vloerreinigers, sanitaire reinigers en interieurreinigers. Grootschalige klinische studies in het U.Z.A Gent en het Algemeen Ziekenhuis van Lokeren toonden aan dat deze nieuwe generatie van reinigingproducten in staat zijn om ziekteverwekkende bacteriën efficiënt onder controle te houden.

Die klinische studies die maandenlang werden uitgevoerd, tonen aan de 80 procent van de beruchte Staphylococcus aureus en andere bacteriën door het PIP-gamma van Chrisal Europe konden worden vernietigd. Het PIP-programma zou volgens de producent een duurzaam alternatief kunnen zijn voor resistentie-verwekkende ontsmettingsproducten. De producten zijn perfect integreerbaar in elk bestand reinigingsprotocol en vragen volgens Chrisal geen structurele of andere toepassing. (Felixcius)