managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Inzet op gezond product rendeert

Posted by managing21 on augustus 21st, 2007

Merken die inspelen op de vraag van de consument naar gezonder producten, zien hun omzetten groeiden. Dat blijkt uit een Britse studie van TNS Worldpanel. Bedrijven die op deze gezondheidstrend niet inspelen dreigen volgens de onderzoekers een belangrijk marktaandeel te verliezen. Maar zelfs de gezondheidsbewuste consument wil zich af en toe nog aan een uitspatting wagen, want ook de omzet van alcoholproducenten steeg.

Coca-Cola zag zijn omzet op de Britse markt met 7 procent groeien. Dat is volgens TNS Worldpanel onder meer te wijten aan de lancering van Coke Zero, een suikervrije frisdrank. Bij Walker’s steeg de omzet met 5 procent nadat het bedrijf chips met minder verzadigde vetzuren op de markt had gebracht. Bij Pringles leverde de marktintroductie van gezondere producten zelfs een groei van 17 procent op.

“Bedrijven die inspelen op de vraag naar gezondere voedingsproducten, worden daarvoor de consument beloond,” aldus Lucy Barrett, adjunct-hoofdredacteur van Marketing Magazine. “Merken die met deze trend geen rekening houden, moeten er dan ook rekening mee houden dat ze daar door het publiek zullen worden voor afgestraft.” Ook bedrijven die gelinkt worden aan problemen zoals vogelgriep, zien hun omzetten dalen.

Opmerkelijk is echter dat ook alcoholproducenten hun omzet zagen stijgen. “De consument wil zich blijkbaar belonen voor de gezondere levensstijl die hij heeft aangenomen,” menen de onderzoekers.

Meer over voeding en drank