managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ook China stuurt producten terug

Posted by managing21 on augustus 21st, 2007

Wereldwijd worden Chinese producten onder de loep genomen om uit te zoeken of ze geen gevaarlijke bestanddelen omvatten. Zowel Chinese tandpasta, geneesmiddelen, voedingswaren en speelgoed werden al uit de rekken genomen. Maar China zelf is ook niet onverdeeld tevreden over westerse producten. Zopas werd een lading Amerikaanse pacemakers teruggestuurd omdat de toestelletjes gevaren zouden kunnen opleveren voor de gezondheid.

De Chinese autoriteiten maakten bekend dat ze een lading pacemakers van het Amerikaanse bedrijf St. Jude Medical hebben geweigerd omdat de toestellen teveel afwijking zouden vertonen tegenover de basisnormen. Ook een lading Amerikaanse abrikozen-producten kwam niet door de Chinese kwaliteitscontrole. Uit tests zou gebleken zijn dat het fruit teveel bacteriën omvatten.

“Een aantal analisten is echter van mening dat China met het afkeuren van Amerikaanse producten wil reageren op de recente onrust die wereldwijd ontstaan is rond een aantal producten van Chinese oorsprong,” aldus het magazine Bloomberg. “Op die manier wil de Chinese overheid bovendien wellicht inlandse bedrijven toelaten een groter aandeel te verwerven op de Chinese markt.”