managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Oogirritaties bijna onvermijdelijk

Posted by managing21 on augustus 21st, 2007

Een steeds groter gedeelte van de hedendaagse werknemers loopt met geïrriteerde en rood aangelopen ogen rond. Dat blijkt uit een onderzoek van oogdruppelfabrikant Rohto. Volgens het rapport heeft 28 procent van alle werknemers die een computer gebruiken, last van geïrriteerde ogen. Volgens het rapport werkt 31 procent van de Amerikaanse arbeidsbevolking de meeste tijd met een computer.

“Het lijkt nog moeilijk om op het werk geen last van de ogen te krijgen,” meldt het magazine Forbes. “De hedendaagse werknemer is de hele dag in de weer en in veel gevallen brengt hij veel tijd door achter de computer. Gekoppeld aan factoren zoals allergieën en een gebrek aan slaap, leidt dit vaak tot irritaties aan de ogen. Vooral jongere werknemers, die het meest met computers werken, worden erdoor geplaagd.”

De onderzoekers stippen echter aan dat rooddoorlopen ogen niet altijd een goede indruk geven. “Mensen zoeken er soms alcohol- of drugmisbruik achter,” aldus het rapport. Om dergelijk geïrriteerde ogen te vermijden, moeten werknemers volgens de onderzoekers geregeld van achter hun computer vandaan moeten komen en de toestellen moeten uitrusten met een verzachtend scherm.

Uiteraard wordt ook het gebruik van oogdruppels aangeraden.