managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Steeds meer mobiel naar sociale netwerksites

Posted by managing21 on augustus 21st, 2007

In de Verenigde Staten en West-Europa gebruiken 12,3 miljoen mensen hun mobiele telefoon om sociale netwerken te bezoeken. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau M:Metrics. In de Verenigde Staten en Groot Brittannië is MySpace de favoriete website voor mobiele internauten, gevolgd door Facebook en YouTube. Elders wordt de voorrang aan MSN gegeven.

Het grootste aantal van mobiele gebruikers van sociale websites is terug te vinden in de Verenigde Staten. Daar werden volgens het rapport van M:Metrics 7,5 miljoen gebruikers geteld, 3,5 procent van alle mobiele bellers. Daarna volgt Italië met 1,3 gebruikers (2,8 procent van de mobiele bellers), Spanje met 751.000 gebruikers (2,3 procent), Duitsland (1,9 procent) en Frankrijk (1,7 procent).

De onderzoekers stellen dat de studie aantoont dat sociale netwerking voor steeds meer mensen een onontbeerlijk onderdeel van hun dagelijks leven vormt. “Bijna elke sociale netwerksite biedt de mogelijkheid aan om deze communities te betreden met een mobiele telefoon, waardoor men de sites van overal en op elk tijdstip kan bereiken,” aldus het magazine Internet Wire.