managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Duurder is niet altijd veiliger

Posted by managing21 on augustus 22nd, 2007

Dure wagens zijn niet altijd ook de meest veilige. Dat blijkt uit een recente crash-test van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat de relatief goedkope Kia Amanti weliswaar niet voorzien is van allerlei luxueuze gagdets, maar zijn passagiers bij een zware aanrijding wel beter beschermt dan auto’s die bijna twee keer zo duur zijn.

Het Insurance Institute for Highway Safety vergeleek de Kia Amanti met de Volvo S80, de Acura RL, de Mercedes E-Class, de Cadillac STS en de BMW 5-Series, allemaal wagens die tot eenzelfde klasse kunnen worden gerekend als de Kia Amanti, maar een verkoopprijs hebben van meer dan 38.000 dollar. De Kia Amanti kost in de Verenigde Staten iets meer dan 25.000 dollar.

“De Volvo S80, de Acura RL en de Kia Amanti kwamen met de beste resultaten uit de tests te voorschijn,” meldt het magazine Business Week. “Er was geen enkel model dat een onvoldoende scoorde. De Mercedes E-Class en de Cadillac STS werden als acceptabel beschouwd, maar vooral de BMW 5-Series is volgens de onderzoekers voor verbetering vatbaar.” Het BMW-model heeft een verkoopprijs van 50.000 dollar.