managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Dubai World trekt naar Las Vegas

Posted by managing21 on augustus 23rd, 2007

De Arabische holding Dubai World wil 5 miljard dollar investeren in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. Dubai World is daarbij geïnteresseerd in het luxueuze CityCenter, een hotel-, appartement- en casinocomplex van de MGM Mirage-groep van miljardair Kirk Kerkorian. Met Dubai World als partner zou het complex een extra bron aan rijke klanten voor zijn luxe-appartementen kunnen aanboren.

Dubai World zou 2,7 miljard dollar betalen voor de helft van de aandelen van het CityCenter en voor nog eens 2,4 miljard dollar aandelen in MGM Mirage overnemen. Met die investering zou Dubai World zijn eerste stap zetten in Las Vegas, terwijl MGM Mirage door de overeenkomst zijn schulden voor de ontwikkeling van het CityCenter zou kunnen afbouwen. Het CityCenter vergde een investering van 7,4 miljard dollar.

Het geld van Dubai World zou MGM Mirage ook moeten toelaten om nieuwe projecten op te starten. Door de instap van Dubai World daalt het aandeel van Kirk Kerkorian in MGM Mirage van 54,15 procent naar 51,65 procent. De ontwikkeling en het beheer van het CityCenter blijft in handen van MGM Mirage, dat daarvoor 2 procent van de inkomsten en 5 procent van de winsten zou opstrijken, samen met een jaarlijkse vergoeding van 3 miljoen dollar en een mogelijke bonus voor een tijdige afwerking van het project.