managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen erotiek tussen de lingerie

Posted by managing21 on augustus 24th, 2007

Meer dan de helft van de vrouwen is er geen voorstander van dat lingeriezaken erotische speeltjes verkopen. Dat blijkt uit een Nederlandse studie van het onderzoeksbureau GfK. Vooral lager opgeleide vrouwen en zestig-plussers willen liever niet met erotische speeltjes geconfronteerd worden. Twintigers en stedelingen hebben volgens de onderzoekers daarentegen veel minder afkeer van erotiek.

“Ongeveer 55 procent van de Nederlandse vrouwen is er geen voorstander van dat gewone lingeriezaken erotische speeltjes verkopen,” aldus het magazine Textilia. “In 32 procent van de gevallen wordt gezegd dat ze liever niet hebben dat kinderen met erotisch speelgoed in aanraking komen.” Bij de 60-plussers is 23 procent daarom tegenstander van erotiek in de lingeriewinkel.

Vrouwen die geen bezwaar hebben tegen verkoop van erotische speeltjes in de lingeriewinkel zijn veelal twintigers (47 procent) en vrouwen uit grote steden (37 procent). Twintigers (25 procent) en dertigers (19 procent) geven aan de verkoop in lingeriewinkels vooral gemakkelijk te vinden omdat ze dan voor een aankoop niet meer in een seksshop hoeven binnen te stappen.