managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Consument vertrouwt in voedsel

Posted by managing21 on augustus 24th, 2007

Ondanks meldingen over minder gezonde of zelfs ongezonde voeding, blijft de consument een groot vertrouwen hebben in de veiligheid van voedsel. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Een ruime meerderheid van de Nederlandse consumenten zeggen dat er voldoende inspanningen worden gedaan om de veiligheid van voedingsmiddelen te waarborgen.

Uit metingen tijdens de voorbije vier jaar is volgens de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit gebleken dat het basisvertrouwen van de consument in de voedselveiligheid op een constant hoog niveau is gebleven. “Hij vertrouwt erop dat voedingsmiddelen over het algemeen veilig zijn,” aldus de onderzoekers. Een ruime meerderheid vindt dat er voldoende inspanningen zijn om de veiligheid van voedingsmiddelen te waarborgen.

Maar er blijken ook zorgen te leven over de veiligheid van voedingsmiddelen,” aldus het magazine Adformatie. “Het betreft dan vooral stoffen of bestanddelen in voedingsmiddelen die mogelijk een schadelijke werking kunnen hebben bij consumptie, zoals residuen van pesticiden, hormonen en antibiotica in vlees, en bacteriën en virussen die voedselinfecties kunnen veroorzaken.”

Consumenten hebben het meeste vertrouwen in versproducten, zoals brood en verse groenten en fruit. Minder gerust is men in verschillende soorten vlees, eieren, kant-en-klaar maaltijden en voedingssupplementen.