managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Veel belangstelling voor Europese jobsites

Posted by managing21 on augustus 24th, 2007

In Europa beheert ongeveer de helft van alle internetgebruikers zijn carrière via het net. Dat blijkt volgens een studie van Comscore. Volgens de onderzoekers brachten 52 miljoen van de 122 Europese internetgebruikers boven de vijftien jaar tijdens het tweede kwartaal een bezoek aan gespecialiseerde sites voor het vinden van een nieuwe baan of het volgen van een opleiding.

Monster, waar zopas honderdduizenden profielen van gebruikers door phishers werden gestolen, is veruit marktleider. De site monster.com kreeg gemiddeld 7,7 miljoen unieke bezoekers per maand. Daarmee heeft de website een marktaandeel van 15 procent. De website doet het daarbij opmerkelijk beter dan collega StepStone, dat pas op een vijfde plaats stond genoteerd.

“Tussen beide concurrenten zitten drie overheidsprojecten,” aldus het magazine Computerworld. “Zo haalt het Franse ANPE-portaal de tweede plaats in het klassement, met 2,7 miljoen bezoekers per maand. Daarachter komen het Britse Jobcentreplus.gov.uk, de meest bezochte site in Groot-Brittannië, met een gemiddelde van 2,6 miljoen unieke bezoekers en de Duitse overheidssite Bundesagentür für Arbeit met 2,4 miljoen gebruikers.