managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

SABMiller verhoogt Chinees marktaandeel

Posted by managing21 on augustus 27th, 2007

De Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van vier Chinese brouwerijen. Daarmee verhoogt SABMiller nog gevoelig zijn aandeel op de Chinese markt. De transactie wordt afgewerkt door de brouwerij China Resources Snow Breweries, waar SABMiller een aandeel van 49 procent in heeft. Met de overname is een bedrag gemoeid van 79 miljoen dollar.

Het gaat daarbij om twee brouwerijen in de provincie Liaoning, één in Anhui en een vierde in Hunan. SABMiller had zich vorig jaar al opgewerkt tot de grootste brouwer op de Chinese markt. In november vorig jaar had Snow Breweries immers een marktaandeel van 14,9 procent, waarmee de SABMiller-dochter de positie van marktleider Tsingtao (13,8 procent) kon overnemen.

Snow is het bestverkopende bier van China. Maar tot nu toe had het merk in de provincie Hunan nog geen aanwezigheid. Door de overname van de vier brouwerijen ziet Snow Breweries zijn productiecapaciteit met ongeveer vijf miljoen hectoliter groeien. In totaal heeft Snow Breweries nu een capaciteit van ongeveer 90 miljoen hectoliter. De totale Chinese markt omvat ongeveer 300 miljoen hectoliter.