managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerika belt hoofdzakelijk mobiel

Posted by managing21 on augustus 28th, 2007

In de Verenigde Staten zijn er op dit ogenblik meer gezinnen met een mobiele telefoon dan met een vaste verbinding. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Mediamark Research. Bovendien zijn er nu zelfs meer Amerikaanse gezinnen die uitsluitend een mobiele telefoon hebben dan huishoudens met uitsluitend een vaste verbinding. Maar het ouder publiek blijft toch zweren bij de vaste telefoon.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 86,2 procent van de Amerikaanse gezinnen minstens één mobiel telefoontoestel bezit, terwijl slechts 84,5 procent aangesloten is op een vaste telefoonverbinding. Daarmee wordt volgens Mediamark Research een trend bevestigd die al sinds het begin van dit decennium aan de gang is, met een langzame daling van het aantal vaste lijnen en een scherpe stijging van het aantal mobiele telefoons.

De onderzoekers zijn van oordeel dat deze trend zich ook in de toekomst steeds verder zal doorzetten en dat vaste lijnen steeds minder gebruikt zullen worden. Maar ze voegen er aan toe dat het nog lang zal duren voor de vaste telefonie helemaal verdwenen zal zijn. “Er is immers een oudere groep die hun vaste telefonie nooit zal opgeven,” voeren ze aan. “Ze zullen de nieuwe technologie nooit accepteren.”