managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

MySpace.com onttroont Yahoo

Posted by managing21 on juli 11th, 2006

De tienersite MySpace.com heeft voor het eerst in de geschiedenis Yahoo van de troon gestoten als de meest populaire website van de Verenigde Staten. Dat heeft het online onderzoeksbureau Hitwise gemeld. MySpace.com nam de voorbije week 4,46 procent van alle Amerikaanse internetbezoeken voor zijn rekening. Na Yahoo volgden nog Google en MSN Hotmail. 

Met een marktaandeel van 4,46 procent slaagt MySpace.com er voor de eerste keer in om Yahoo van de eerste plaats van Amerikaanse websites te verdrijven. Mail Yahoo staat in de rangschikking van Hitwise op een tweede plaats met 4,42 procent, gevolgd door Yahoo (4,25 procent), Google (3,89 procent), Mail MySpace (2,85 procent), MSN Hotmail (2,39 procent), MSN (1,92 procent), eBay (1,59 procent), Search Yahoo (1,36 procent) en Search MSN (0,93 procent).

“MySpace.com is het grootste project rond online social networking en snoepte de voorbije maand ook marktaandeel weg van andere sites die virtuele gemeenschappen creëren voor het uitwisselen van muziek, foto’s en andere doelstellingen,” merkt Hitwise op. “MySpace.com had hier een marktaandeel van tachtig procent. Dat is een groei met vier procent tegenover april. Op verre afstand volgt FaceBook met 7,6 procent.”

Het online onderzoeksbureau meldt echter niet hoeveel unieke bezoekers elke website heeft ontvangen. MySpace werd vorig jaar door News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch gekocht voor een bedrag van 580 miljoen dollar. Murdoch wou met die aankoop de internetaanwezigheid van zijn bedrijf op een snelle manier opbouwen. Murdoch heeft de jongste tijd herhaaldelijk benadrukt dat de toekomst van de media in de online sector liggen.