managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Beleggen in voeding loont

Posted by managing21 on augustus 30th, 2007

Aandelen in Aziatische voedingsproducenten zullen bij beleggers steeds populairder worden. Dat zegt Mark Jolley, beleggingsspecialist voor de Aziatische markt bij Deutsche Bank. In landen zoals China en India, die samen één derde van de totale wereldbevolking vertegenwoordigen, kent de welvaart immers een constante groei. Die evolutie zal volgens Jolley dan ook leiden tot een stijgende vraag naar vee en veevoeders.

“Er moeten in de ontwikkelingslanden meer mensen gevoed worden dan elders,” vertelde Mark Jolley aan het magazine Bloomberg. “Het stijgend inkomen van de bevolking van die landen, zal ervoor zorgen dat aandelen in de agrarische sector bijzonder populair worden.” De economische groei van deze landen zal volgens de beleggingsspecialist leiden uiteindelijk leiden tot een verbeterd dieet, waardoor ook de voedingsprijzen zullen stijgen.

De vier landbouwaandelen op de index van Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – Global Biochem Technology Group, China Agri-Industries Holdings, Futuris en Chaoda Modern Agriculture Holdings – hebben dit jaar een gemiddelde winst van 45 procent gerealiseerd. De gemiddelde groei van alle genoteerde aandelen steeg met amper 5,4 procent. Dat is het gevolg van de prijsstijgingen van sojabonen (24 procent) en tarwe (47 procent).

“Naarmate het inkomen van de bevolking stijgt, wordt er meer geld uitgegeven aan voeding, aangezien ze beter willen eten,” zegt ook Bill Barbour, directeur bij het Global Equity Agribusiness Fund van Deutsche Bank. “Wij investeren in bedrijven die daar profijt uit halen.”