managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

India wordt gigantische farmaciemarkt

Posted by managing21 on augustus 30th, 2007

India kan tegen 2015 één van de tien grootste farmaciemarkten van de wereld worden. Dat blijkt uit een onderzoek van McKinsey. Het Aziatische land zou daarbij Brazilië, Mexico en Turkije voorbijsteken. De groei van de Indische farmaciemarkt zal volgens McKinsey gestimuleerd worden door de inkomensstijging en de verspreiding van ziektes zoals diabetes, waardoor er een grotere behoefte zal zijn aan geneesmiddelen.

In 2005 haalde de Indische farmaciemarkt een omzet van 6,3 miljard dollar. “Maar volgens McKinsey zal die markt jaarlijks met meer dan 12 procent groeien,” aldus het magazine Bloomberg. “In 2015 zal er dan ook een omzet gerealiseerd worden van 20 miljard dollar. Tegelijkertijd zal de groeiende welvaart ook de vraag naar ziekenhuisbedden en geneesheren doen verdubbelen.”

Tijdens het volgende decennium zullen volgens de onderzoekers ongeveer 140 miljoen Indiërs boven de armoedegrens uitstijgen. “Dat zal een impact hebben op de basis gezondheidszorg en de consumptie van massageneesmiddelen tegen acute aandoeningen,” aldus McKinsey. India zal volgens de onderzoekers getroffen worden door een aantal ziektes, veroorzaakt door obesitas en een zittende levensstijl.

India heeft nu al de grootste diabetes-populatie van de wereld. In 2005 leed 2,8 procent van de Indische bevolking aan suikerziekte. Dat zal tegen 2015 toegenomen zijn tot 3,7 procent. Op dat ogenblik zal ook 4,9 procent van de Indische bevolking lijden aan hartziektes, terwijl 2,7 procent problemen zal hebben met obesitas. Bij een grote groep zal ook een abnormaal hoge bloeddruk worden vastgesteld.

In 2025 zal ongeveer 13 procent van het Indische gezinsbudget volgens McKinsey besteed worden aan gezondheidszorg. Op dit ogenblik is dat nog 7 procent. Tegen 2015 zouden 220 miljoen Indiërs een ziekteverzekering hebben. Dat is een verdubbeling op tien jaar. De grootste farmaceuticamarkt blijft ook in 2015 de Verenigde Staten. Die zal dan een omzet van 444 miljard realiseren, tegenover 248 miljard dollar tien jaar eerder.