managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Computergames brengen gezinnen samen

Posted by managing21 on augustus 30th, 2007

Computerspelletjes worden veelal beschouwd als een isolerende activiteit, maar in werkelijkheid brengen ze gezinnen samen. Dat blijkt uit een studie van de online gamesaanieder PopCap Games. Volgens de onderzoekers gebruikt 92 procent van alle ouders en grootouders computergames om de banden met hun kinderen en kleinkinderen aan te halen. Daarnaast is 66 procent voorstander van het gebruik van computergames in het onderwijs.

De ondervraagden zagen tal van voordelen in het gebruik van computergames. Daarbij werd gewag gemaakt van een verbeterde hand-oog-coördinatie en handigheid en een verbeterd geheugen. Ook werd gesteld dat computergames ingeschakeld kunnen worden bij het leerproces en cognitieve oefeningen, maar ook voor stress-afbouw, ontspanning en het opbouwen van vertrouwen.

Professor Mark Griffiths, docent gamewetenschappen aan de Nottingham Trent University, zegt eveneens dat empirisch onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van computer- en videogames in de juiste context een positieve opvoedkundige, psychologische en therapeutische uitwerking kunnen hebben voor een brede categorie leeftijdsgroepen en maatschappelijke klassen.