managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Traditionele vakantieboeking blijft populair

Posted by managing21 on september 4th, 2007

Hoewel het aantal online vakantieboekingen vindt blijft groeien, blijkt de vakantieganger toch het meeste vertrouwen te hebben in het persoonlijk contact van het reisbureau. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van The Listening Company en de London School of Economics. Zestig procent van de ondervraagden boekt zijn vakantie nog altijd via een persoonlijk contact. Het reisbureau scoort op het gebied van service ook het best.

Veertig procent van de ondervraagden boekt zijn vakantie online, Een even grote groep gaat daarvoor echter nog altijd naar het reisbureau en twintig procent regelt zijn vakantieplannen via de telefoon. Deze laatsten blijken ook het vaakst advies te geven om op dezelfde manier hun vakantie te regelen, gevolgd door vakantiegangers die naar een reisbureau stappen. Online boekers geven het minste advies.

Bij de online boekers blijken efficiency en gemak een grotere rol te spelen dan bij de andere groepen, terwijl degenen die telefonisch boekten het meeste belang hechten aan betrouwbaarheid. Het reisbureau scoorde qua overall service het best (80 procent), gevolgd door telefoon (74 procent) en online (66 procent). Jongeren en mannen bevelen het minst vaak een touroperator, vliegtuigmaatschappij of bestemming aan.