managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Man wil geen secretaresse zijn

Posted by managing21 on september 4th, 2007

De meeste mannen voelen zich nog steeds te goed voor een baan als secretaresse. Dat blijkt uit een onderzoek van E-zine. Ze hebben vooral een aversie tegen de naam. Ze voeren dan ook dat een andere taakbeschrijving het beroep voor mannen wel aantrekkelijker zou kunnen maken. Ook een initiatief zoals secretaressendag vinden mannen in een dergelijke functie geen goed idee.

Mannen blijken volgens de onderzoekers moeilijk te paaien zijn voor een baan als secretaresse. Mannelijke secretaressen denken zelf dat dit komt omdat een goed carriëreperspectief ontbreekt. Verder hebben ze vooral een hekel aan het woord secretaresse. Het begrip volgens de meeste mannen zo nauw verbonden met vrouwen, dat ze daarmee niet geassocieerd willen worden.

“Mogelijk maakt het woord managementassistent volgens de onderzoekers de functie aantrekkelijker voor mannen,” aldus het magazine Management Support. “In feite dekt dit woord vandaag ook beter de lading. Ook de huidige ICT-werkzaamheden, zoals het onderhouden van een website, maken het vak aantrekkelijker voor mannen.” De secretaressedag bereikt wat de mannelijke secretaressen betreft daarentegen het tegendeel.