managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gratis beveiligingssoftware even goed

Posted by managing21 on september 4th, 2007

Gratis beveiligingssoftware – virusscanners, firewalls en anti-spyware – zijn net zo goed als de oplossingen van commerciële aanbieders. Dat zegt de Britse consumentenorganisatie Which. Het enige nadeel bestaat er volgens organisatie in dat consumenten in sommige gevallen meer moeite moeten doen om ondersteuning te krijgen en soms updates handmatig moeten downloaden en installeren.

“Wie met een computer kan omgaan en het niet erg vindt om ondersteuning in forums te vinden, heeft met gratis beveiligingssoftware zeker een goede oplossing en bespaart bovendien veel geld,” aldus een woordvoerder van Which. Van vijftien geteste programma’s haalden er vijf een maximum van vijf sterren voor prestaties en elf scoorden vier of vijf sterren voor gebruiksgemak.

Volgens internetbeveiliger Symantec is er wel goede gratis beveiligingssoftware voor de basis zaken beschikbaar, maar zijn die lang niet zo uitgebreid als de betaalde varianten. “We hebben meer dan 40.000 sensoren die de nieuwste dreigingen in meer dan 180 landen monitoren,” aldus het bedrijf. “Het voordeel van een commerciële aanbieder is dat de gebruiker ook de expertise, onderzoek en ontwikkeling en ervaring krijgt.”