managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Indisch alternatief voor internet

Posted by managing21 on september 4th, 2007

Het Indische IT-bedrijf NetAlter Software claimt een virusvrij en spamvrij alternatief voor het internet te hebben ontwikkeld. Het bedrijf zegt een p2p-systeem gepatenteerd te hebben voor een nieuw internet dat geen gebruikmaakt van domeinnamen. Hun NetAlter-systeem zal naar eigen zeggen een veiliger, betrouwbaarder, spamvrij en virusvrij netwerk bieden voor particulieren en bedrijven.

“De NetAlter Multi Role Active Service Browser zal binnenkort gratis beschikbaar gesteld worden aan de internetgebruikers,” aldus PC Magazine. “Met de browser kunnen gebruikers met hun computer via het p2p-netwerk met elkaar communiceren en bestanden delen. Het netwerk biedt functies als e-mail, filesharing en instant-messaging. Het is tevens mogelijk om binnen het p2p-netwerk een eigen persoonlijk of zakelijk mini-netwerk te creëren.”

<>
Gebruikers hoeven volgens het Indische bedrijf niet langer meer bang te zijn dat hun persoonlijke en financiële informatie gehackt wordt of misbruikt. De NetAlter-browser zou immers niet-geautoriseerde programma’s toestaan om op te starten. De browser beschermt volgens het bedrijf bovendien ook de intellectuele eigendommen van contentaanbieders en applicaties.