managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China blijft belangrijkste buitenlandse Boeing-markt

Posted by managing21 on september 4th, 2007

Voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing blijft China de volgende twintig jaar de belangrijkste markt buiten de Verenigde Staten. Boeing verwacht dat tijdens die periode één tiende van zijn vliegtuigproductie naar China zal gaan. Het voorbije jaar ontving de Amerikaanse constructeur vanuit China 112 definitieve orders. Wel zegt Boeing te vrezen voor een congestie van het Chinese luchtruim.

Azië en vooral China zijn een echt strijdperk tussen Airbus en Boeing, die vechten om vliegtuigen te kunnen leveren aan China Southern Air, Air China en China Eastern, de drie grootste vliegtuigmaatschappijen van China. Het Amerikaanse bedrijf is echter verontrust over de crash van een Boeing-toestel van China Airlines, dat vorige maand bij een landing in Japan in brand vloog.

Boeing verwacht dat China de volgende twintig jaar 2.900 commerciële vliegtuigen nodig zal hebben. De Amerikaanse constructeur verwacht minstens 60 procent van alle Chinese bestellingen te zullen binnenhalen, ondanks de zware inspanningen van zijn Europese concurrent Airbus. In juni volgend jaar zullen vijf Chinese maatschappijen uitgerust worden met de nieuwe Dreamliner van Boeing.