managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Consument weet weinig over verwerkte groenten

Posted by managing21 on september 5th, 2007

De kennis van de consument over verwerkte groenten is laag. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek van het Nederlandse Productschap Tuinbouw. Daarbij wordt gesteld dat bijna de helft van de ondervraagde consumenten niet goed weet hoe groenten in glas, blik en diepvries houdbaar zijn gemaakt. Bij ruim een kwart van de consumenten is niet bekend dat verwerkte groenten nog belangrijke voedingsstoffen bevatten.

“Verder kwam naar voren dat groenten uit glas het meest frequent worden gegeten, gevolgd door diepvriesgroenten en daarna groenten in blik,” aldus het magazine Foodholland. “Hoewel er geen conserveringsmiddelen, kleur-, smaak- en geurstoffen aan verwerkte groenten worden toegevoegd, denkt het merendeel van de consumenten dat dit wel degelijk het geval is.”

Consumenten kiezen voor verwerkte groenten vooral omdat ze gebruiksvriendelijk zijn. Ook de lange houdbaarheid en de vlotte stapelbaarheid worden als pluspunten genoemd. Slechts één op de vijf ondervraagden noemde het gezondheidsaspect van verwerkte groenten als een positief aspect. Daarentegen wordt opgemerkt dat groenten in blik en glas een lager zoutgehalte zouden moeten krijgen en zouden ze ook knapperiger moeten zijn.