managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Coca-Cola zet grootste pet-recyclage ter wereld op

Posted by managing21 on september 6th, 2007

Drankenproducent Coca-Cola gaat in de Amerikaanse staat South Carolina de grootste recyclagefabriek voor plastic flessen bouwen. Daarvoor wil het bedrijf een alliantie aangaan met het bedrijf United Resource Recovery. Coca-Cola wil tegen het einde van dit decennium dertig procent van zijn Amerikaanse afvalproductie recupereren. Dat is drie keer hoger dan het huidige niveau.

De nieuwe fabriek in Spartanburg zou jaarlijks 50.000 ton gerecycleerd pet-materiaal produceren. Dat komt overeen met bijna twee miljard flessen. De fabriek zou daarbij volgens Coca-Cola het volgende decennium ook een uitstoot van één miljoen ton koolstofdioxide vermijden, aangezien de recyclage ervoor zorgt dat geen nieuw pet-materiaal moet geproduceerd worden.

Op termijn wil Coca-Cola honderd procent van zijn geproduceerde pet-flessen recupereren. “Jeff Seabright, onderdirecteur milieuzaken van Coca-Cola, zegt echter niet te kunnen voorspellen wanneer het bedrijf die doelstelling zal halen,” aldus de Amerikaanse krant The Washington Post. “Dit project is volgens Seabright het begin van een lange tocht.” Coca-Cola zal dit jaar 60 miljoen dollar investeren in recyclageprojecten.