managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Milieuvriendelijk ontwerp voor Boeing-vleugels

Posted by managing21 on september 10th, 2007

Milieuvriendelijk ontwerp voor Boeing-vleugels

Het Amerikaanse luchtvaartbedrijf AeroTech Services heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de vleugels van de Boeing 737. Daardoor zou een gevoelige brandstofbesparing mogelijk gemaakt worden en zou tevens de uitstoot van koolstofdioxide met bijna 4 procent worden verminderd. De kosten van de aanpassingen zouden op ongeveer 3.300 vluchturen kunnen worden teruggewonnen.

De aanpassingen verhogen volgens AeroTech Services de draagkracht van de vleugels. De technologie is goedgekeurd door het Amerikaanse Federal Aviation Agency (FAA), het European Aviation Safety Agency (EASA), Transport Canada and de General Administration of Civil Aviation of China (CAAC). Tegen 2010 wil het bedrijf duizend toestellen hebben aangepast.

Elke kilogram besparing op vliegtuigbrandstof levert volgens het bedrijf een verminderde uitstoot van 3,16 kilogram koolstofdioxide op. Indien het brandstofverbruik met 3 procent zou worden verlaagd, zou dat per vliegtuig jaarlijks een besparing van meer dan 645 ton koolstofdioxide kunnen betekenen. Tegen 2010 zou dat een besparing van 645.000 ton kunnen opleveren.

Het aanpassen van één vliegtuig neemt volgens AeroTech ongeveer 300 manuren in beslag.

Meer nieuws over luchtvaart en transport