managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Academy versoepelt reglement buitenlandse films

Posted by managing21 on juli 13th, 2006

Films die willen meedingen naar de jaarlijkse Oscar voor beste buitenlandse film, moeten niet langer meer vertolkt worden in de officiële landstaal. Dat heeft de Academy for Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de jaarlijkse prijsuitreiking, zopas bekend gemaakt. De belangrijkste voertaal van de betrokken films mag echter niet het Engels zijn. Bovendien wordt slechts één kandidaat per deelnemend land toegelaten. 

In totaal hebben 83 landen een uitnodiging gekregen om een film in te dienen voor de volgende verkiezing van beste buitenlandse film. Bij de gelukkigen zijn onder meer de voormalige Sovjet-republieken Azerbeijan en Kyrgizië, die voor de eerste keer een uitnodiging in de bus kregen. Sinds 1956 hebben 102 verschillende landen films ingediend voor de verkiezing.

De volgende Oscars zullen op 25 februari 2007 worden uitgereikt tijdens een ceremonie in het Kodak Theatre in Hollywood. Vorig jaar werd de Zuid-Afrikaanse film ‘Tsotsi’ bekroond tot beste buitenlandse film. Tot de genomineerden hoorden ook films uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Palestijnse Gebieden. De kandidaturen moeten ten laatste op 2 oktober ingediend worden.