managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Rolls-Royce opent moderne motorenfabriek

Posted by managing21 on september 17th, 2007

Het Britse concern Rolls-Royce heeft in zijn thuisbasis in Derby een nieuwe motorenfabriek geopend. Met het project is een investering van honderd miljoen Britse ponden gemoeid. Volgens Rolls-Royce is het nieuwe productie- en testcentrum één van de meest geavanceerde van de hele wereld. De motorenfabriek zou tegen eind dit jaar op kruissnelheid moeten kunnen draaien.

Volgens Mike Lloyd, woordvoerder van Rolls Royce, heeft Rolls-Royce op dit ogenblik een reeks orders voor de nieuwe Boeing Dreamliner en de Airbus A380. De fabriek maakt in totaal onderdelen voor 23 verschillende motorentypes. Hij voegde er aan toe dat de Britse motorenfabrikant ook nog een aantal andere orders verwacht. “Het gaat bijzonder goed met de fabriek,” stelde hij dan ook.

Volgens Lloyd zorgt de nieuwe fabriek van Rolls-Royce er ook voor dat vliegtuigmachines in de toekomst milieuvriendelijker zullen worden. “De vooruitstrevende technologie van het nieuwe centrum laat ons toe om de productie veel nauwkeuriger af te stellen,” voerde hij daarbij aan. “Door die grotere nauwkeurigheid kunnen we ook een hogere efficiëntie bereiken. Een grotere efficiënte staat gelijk met een grotere milieuvriendelijkheid.”