managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Maffia speelt mee in Second Life

Posted by managing21 on september 19th, 2007

Bewoners van de visuele wereld Second Life lopen kans om beroofd te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het beveiligingsbedrijf Symantec. De onderzoekers stellen daarbij dat de internetmaffia nu ook de virtuele werelden heeft ontdekt om illegaal geld te verdienen. Ze slagen erin om de vertrouwelijke informatie van de gebruiker te bemachtigen en op die manier zijn rekening leeg te halen.

Deze vorm van cybercriminaliteit is volgens de onderzoekers een groeiend probleem, omdat steeds meer consumenten actief online gamen. “Dergelijke internetspellen zijn ideale witwasmachines,” wordt er opgemerkt. “Geen politieagent houdt er toezicht en het onttrekt zich tot nu aan elke wetgeving. Online spellen waar aankopen gedaan kunnen worden met echt geld biedt deze criminelen dan ook enorme kansen om financieel gewin te maken.”

Boeven proberen volgens de onderzoekers de website te hacken of bij de speler zijn account te bemachtigen. “Aan het eerste kan men als consument niet zoveel doen,” aldus nog Symantec. “Men gaat er namelijk vanuit dat ontwikkelaars van zo’n site er alles aan doen om criminelen buiten de deur te houden. Maar de gebruiker moet ervoor zorgen dat hij zijn account niet laat pikken.”