managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Computerspelletjes zijn geen verloren tijd

Posted by managing21 on september 19th, 2007

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn computerspelletjes geen verloren tijd en een hersenloos vermaak met verslavingsgevaar. Ze vormen in tegendeel een training voor het menselijk brein. Dat stellen onderzoekers aan de Universiteit van Utrecht. Daarover wordt door de Nederlandse universiteit volgende maand een lezingenreeks gehouden. Bovendien is het games volgens de onderzoekers ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

“Computerspellen worden steeds meer ingezet in het onderwijs en managers, artsen en politieagenten zijn ervan afhankelijk om sommige gevaarlijke praktijksituaties te oefenen,” aldus de onderzokers. “Ook is het mogelijk veel geld te verdienen als makelaar in de virtuele wereld van Second Life en serieuze kampioenschappen in het karakterspel World of Warcraft te spelen.”

Dat zijn volgens hen tekenen van de onstuitbare opmars van games. “De game-industrie vertegenwoordigt een enorme economische waarde en is nu al een wezenlijk en innovatief onderdeel van de mondiale media-industrie,” stellen de onderzoekers. “Het spelen van computerspelletjes blijkt ook nog gewoon goed voor de persoonlijke ontwikkeling. Men leert via games zichzelf kennen, men ontmoet anderen en het is een gezonde uitlaatklep.”

Meer informatie over de lezingen zijn te verkrijgen op de website www.sg.uu.nl. De lezingen staan open voor iedereen.