managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Betere vrouwenjobs bevorderen werksfeer

Posted by managing21 on september 20th, 2007

Vrouwen kunnen heel goed haten en dat komt dikwijls tot uiting op de werkvloer. Dat zegt de Japanse schrijfster Kana Shimada in haar boek ‘How to Steal Somebody’s Man’. Uit een onderzoek van het Japanse tijdschrift Spa is gebleken. Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten gaven toe dat er een vrouw was die ze haten. Amper tien procent zei een man te haten.

Vrouwen kunnen volgens Shimada elkaar bijzonder erg pesten op het werk. “Dat kan gaan van het verbergen van burgerkledij, zodat het slachtoffer niet tijdig naar huis kan, maar ook tot het proberen inpikken van elkaars partners,” voert ze aan. “Dat is vooral een probleem in bedrijven die nog in een oude traditie gebakken zijn en waar vrouwen meestal dienende banen hebben.”

“Uit gezondheidsstatistieken blijkt dat meer vrouwen dan mannen te kampen hebben met persoonlijkheidsstoornissen,” stipt Takehiko Kasuga, auteur van het boek ‘The Structure of Craziness’, aan. Maar de situatie is volgens Kasuga ook in Japan stilaan aan het veranderen. Vrouwen krijgen steeds meer goede banen en daardoor neemt ook de agressie op de werkvloer gevoelig af.