managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Marketeers moeten speuren naar passionistas

Posted by managing21 on oktober 2nd, 2007

Merken kunnen heel veel profijt halen uit passionistas, consumenten die heel erg gericht zijn op bepaalde onderwerpen. Deze passionistas hebben immers meer de neiging dan de gemiddelde consument om content over hun passies te creëren en te delen, met inbegrip van de merken die bij die passies betrokken zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Yahoo en MediaVest.

Passionistas spenderen volgens de onderzoekers opmerkelijk meer tijd dan de gemiddelde consument aan activiteiten die met hun passies verband houden. “Voor elke minuut die een gemiddelde internetgebruiker aan een onderwerp spendeert, zal een passionasta daar zes minuten mee bezig zijn,” wordt er opgemerkt. “Een passionasta zal ook drie keer meer geneigd zijn om gespecialiseerde websites te bezoeken dan de gemiddelde gebruiker.”

Daarnaast blijken passionistas ook 184 procent meer dan de typische gebruiker online naar informatie te zoeken over hun geliefkoosde onderwerp. Bovendien laten ze meer dan honderd zoekopdrachten per jaar noteren die te maken hebben met hun passie. “Maar ze zijn ook heel actief in communities met gelijkgestemde zielen,” aldus nog de onderzoekers. “Ze zijn dan ook heel actieve gebruikers van e-mail, text messaging en instant messaging.

Ook stippen de onderzoekers aan dat passionistas gemakkelijk geneigd zijn om content, zoals foto’s, blogposts en video’s over hun onderwerpen te creëren en online te verdelen. Met dat engagement zijn ze ook 52 procent meer geneigd om bepaalde merken aan te bevelen of anderen te beïnvloeden. “Ze staan echt open om merken die hun passie delen, aan te bevelen aan anderen,” aldus nog de onderzoekers.

“Marketeers hebben een unieke kans om deze geloofwaardige, invloedrijke advocaten ertoe te brengen om merknieuws via de digitale media te verspreiden,” aldus de onderzoekers. “Dat kan zowel gaan om gezondheid, sport, voeding als entertainment.