managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Cunard bouwt nieuwe Queen Elizabeth

Posted by managing21 on oktober 11th, 2007

Volgend jaar wordt het beroemde cruiseschip Queen Elizabeth 2 (QE2) uit dienst genomen, maar er is inmiddels al een opvolger in de maakt. De rederij Cunard wil in de herfst van 2010 immers een nieuwe Queen Elisabeth te water later. De QE2 werd in juni voor honderd miljoen dollar verkocht aan Dubai World en zal in de Verenigde Arabische Emiraten vanaf november volgend jaar gebruikt worden als drijvend luxehotel en shoppingcenter.

De QE2 begint eind dit jaar aan zijn laatste wereldreis. Net zoals het zusterschip Queen Victoria zal het nieuwe Queen Elizabeth op de Fincantieri-scheepswerf in Italië worden gebouwd. Het nieuwe schip krijgt een zwarte romp, een witte bovenbouw en een rode schoorsteen, de typische kleuren van Cunard. De bouw van het nieuwe cruiseschip vergt een investering van ongeveer 500 miljoen euro.

Het nieuwe cruiseschip zal plaats bieden aan 2092 passagiers. Na de te waterlating van het nieuwe cruiseschip zal de Cunard-rederij drie Queen-schepen in dienst hebben. Naast de Queen Elizabeth en de Queen Victoria is er immers ook nog de Queen Mary 2 (QM2), die in december in haar thuishaven Southampton gedoopt zal worden en dan aan haar maidentrip zal beginnen. De QM2 biedt plaats aan 1.850 passagiers.