managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

ICT-beveiliging wordt steeds duurder

Posted by managing21 on oktober 12th, 2007

Bedrijven verwachten dat hun ICT-budgetten voor beveiliging in de toekomst sterk zullen stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van de sectororganisatie Computing Technology Industry Association (CTIA). Op dit ogenblik besteden ondernemingen al twintig procent van hun ICT-budgetten aan beveiliging. Er is volgens de onderzoekers ook een tendens naar globale beveiligingsprojecten.

“Volgens de CTIA werd drie jaar geleden twaalf procent van de ICT-budgetten van bedrijven besteed aan beveiliging,” aldus het magazine Webwereld. “In 2005 steeg dat tot vijftien procent en vorig jaar tot twintig procent. Bijna de helft van die beveiligingsuitgaven gaat naar technologische producten zoals virusscanners en firewalls. Zeventien procent wordt geïnvesteerd in veiligheidsprocessen en vijftien procent aan cursussen.”

De meeste bedrijven zeggen de komende twaalf maanden te verwachten meer geld te zullen moeten investeren in ICT-beveiliging. Geraamd wordt dat die uitgaven tussen 19 procent en 23 procent zullen stijgen. De helft zegt meer budgetten te zullen voorzien voor veiligheidstechnologie, terwijl één op drie ondervraagden van mening is meer te zullen investeren in veiligheidstrainingen.

Hoewel virusscanners en firewalls nog altijd de belangrijkste technologieën blijven voor de beveiliging en door bijna alle bedrijven gebruikt worden, wordt er volgens het rapport ook steeds meer in globale beschermingsprojecten, waarin onder meer ook fysieke toegangscontroles en inbraakbeveiliging zijn begrepen.