managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ei meest populaire biologisch product

Posted by managing21 on oktober 12th, 2007

Eieren zijn de best verkochte producten uit de biologische sector. Dat blijkt uit een onderzoek van Biologica, de Nederlandse ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Er werden tijdens de eerste helft van dit jaar in Nederland 30 procent meer biologische eieren verkocht. Daardoor werd een marktaandeel bereikt van 5,1 procent tegenover de klassieke producten. Dat is het hoogste cijfer van alle biologische producten.

De Nederlandse consument gaf in de eerste helft van dit jaar 258,1 miljoen euro uit aan biologische producten. “Dat is een stijging met 15,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar,” aldus het magazine Distrifood. “Volgens Biologica stijgt de biologische omzet bijna twee keer zo veel als de omzet in de totale markt. Het marktaandeel van biologisch komt hiermee uit op 2,0 procent, tegenover 1,9 procent vorig jaar.”

Vooral biologische eieren deden het volgens Biologica erg goed in de eerste helft van dit jaar. De omzet steeg met 30 procent tot een marktaandeel van 5,1 procent. Ook dagverse biologische zuivel – exclusief kaas en boter – haalden eveneens een omzetstijging met ongeveer 30 procent. De groei situeert zich volgens het onderzoek in alle verkoopskanalen. Bij discounters zoals Aldi en Lidl werd zelfs een stijging met 40 procent genoteerd.

De grootste verkoopkanalen blijven de supermarkten en de speciaalzaken. Die zijn goed voor ongeveer 86 procent van alle bestedingen.