managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Radiopubliek kalft verder af

Posted by managing21 on oktober 26th, 2007

Nieuwe vormen van muziekconsumptie zullen steeds meer marktaandeel inpikken van de radio. Dat is de conclusie van een Amerikaans rapport van het onderzoeksbureau Bridge Ratings. Vooral gebruikers van mp3-spelers en satellietradio zouden steeds meer teruggrijpen naar die technologieën en de radio in belangrijke mate links laten liggen, maar ook nieuwe gebruikers doen het radiopubliek verder afkalven.

“Ongeveer 31 procent van de satellietradio-abonnees zegt tijdens de volgende drie maanden meer gebruik te zullen maken van dat aanbod,” aldus Bridge Ratings. “Bij gebruikers van mp3-spelers zegt 22 procent zijn luistergedrag te zullen uitbreiden. Bij internetradio is dat 17 procent en bij traditionele radio 10 procent.” Maar bij de traditionele radio zegt 10 procent wellicht minder te zullen luisteren.

Internetradio bereikt volgens Bridge Ratings op dit ogenblik ongeveer 27 procent van de Amerikaanse bevolking. Daarnaast bleek dat gebruikers van iPods en mp3-spelers tijdens de eerste zes maanden na aankoop van hun toestel wel meer luisteren, maar daarna wel aan 25 procent minder tijd luistertijd komen. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door nieuwe klanten.