managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Loire-wijn in Indische handen

Posted by managing21 on juli 18th, 2006

De Indische whiskey-groep McDowell heeft de Franse wijnproducent Bouvet Ladubay overgenomen. McDowell wil daarmee inspelen op de veranderende Indische smaak op het gebied van alcohol. Daar schakelt men immers steeds meer over van bier en sterke dranken naar wijn. 

McDowell zou 17,7 miljoen dollar betaald hebben voor Bouvet Ladubay uit de Loirestreek. Indiërs hadden lange tijd een voorkeur voor sterke dranken en bier, maar blijken steeds meer interesse te krijgen in wijn. McDowell wil de Bouvet Ladubay dan ook introduceren op de Indische markt.

De Indische groep is van plan om gebottelde wijn vanuit Frankrijk in te voeren, maar wil ook wijn in bulk importeren om in India te bottelen. Bouvet Ladubay verkocht vorig jaar meer dan drie miljoen flessen wijn. Daarmee haalde de Franse wijnbouwer een omzet van meer dan veertien miljoen dollar. De wijn wordt vooral afgezet in Europa, maar is ook aanwezig op de Amerikaanse markt.