managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Fort Collins is stukje hemel op aarde

Posted by managing21 on juli 18th, 2006

Volgens het tijdschrift Money Magazine is het stadje Fort Collins (Colorado) de ideale Amerikaanse woonplaats. De stad wordt door het tijdschrift geroemd om zijn gezinsvriendelijkheid, grote tewerkstellingskansen, goed onderwijs, lage ciminaliteitscijfers, open ruimtes en betaalbare woningen. Volgens uitgever Craig Matters combineert Fort Collins de levendigheid van een stad met het comfort van een randgemeente. 

Fort Collins heeft een bevolkingsaantal van 128.000 eenheden en ligt op een hoogte van ruim 1.600 meter, ongeveer tachtig kilometer ten noorden van Denver, aan de voet van de Rocky Mountains. De stad gaat terug tot de negentiende eeuw en is de thuisbasis van de Colorado State University, maar ook van vier microbrouwerijen, waaronder de New Belgium Brewery. Main Street stond bovendien model voor de hoofdstraat van het eerste Disneyland-park.

Fort Collins staat echter ook bekend voor zijn vele recreatieve mogelijkheden en wordt onder meer beschouwd als een fietsparadijs. Na Fort Collins volgden Naperville (Illinois), Sugar Land (Texas), Ellicott City (Maryland), Cary (North Carolina), Overland Park (Kansas), Scottsdale (Arizona), Boise (Idaho), Fairfield (Connecticut) en Eden Prairie (Minnesota). Bij de grote steden werd Colorado Springs als meest ideale Amerikaanse woonplek naar voor geschoven.