managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Relaties op het werk steeds meer aanvaard

Posted by managing21 on juli 19th, 2006

Steeds meer managers knopen een liefesrelatie aan met een ondergeschikte. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse communicatiebureau The Aziz Corporation. Uit de enquête bleek dat managers ook steeds minder graten zien in dergelijke verhoudingen.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 53 procent van de Britse managers geen problemen zien in een relatie met een ondergeschikte. Bovendien zei 55 procent van de ondervraagden ook een relatie met een meerdere of een klant best aanvaardbaar te vinden. Bijna 75 procent beweerde geen moeite te hebben met een relatie tussen collega’s.

Uit de enquête kwam verder naar voor dat meer dan 80 procent van de ondervraagden het een normale zaak vindt zijn partner op het werk tegen te komen. Eén op drie gaf toe al eens een langdurige relatie gehad te hebben met een collega. Iets meer ondervraagden had al eens een korte relatie gehad op het werk.

Daarnaast bleek 40 procent al eens een oogje gehad te hebben op een andere medewerker. Eén op vier ondervraagden gaf toe ooit een flirterige mail gestuurd te hebben naar een ondergeschikte. Maar daarnaast zegt 43 procent van de ondervraagde vrouwen ongepast gedrag van een meerdere aanvaard te hebben om de werkrelatie niet in gevaar te brengen. Dat is ook het geval bij 14 procent van de mannen.

Bijna een kwart van de vrouwen merkte op al eens betast te zijn door een meerdere of door een klant. Ook 8 procent van de mannen had dat al eens meegemaakt.